Ono što su nekada bili novinski oglasi, raznorazni ulični bilbordi, danas je Google. I da je stvar zaista takva uverićete se i na sopstvenom primeru. Kada vam treba bilo koja usluga, od dostave hrane preko automobila, prva stvar od koje „tražite“ pomoć je Google.

Klijenti nam se često javljaju sa rečenicom „Hoću da razvijem poslovanje, potreban mi je sajt.“ I u pravu su. Web sajt može doprineti razvoju vašeg biznisa, a kako, pročitajte u nastavku teksta.

Korisnici se oslanjaju na pretraživače

Koja god informacija da je vam je potrebna, odgovor najpre tražite na Internet pretraživačima, zar ne? Google je tu najdominantniji, iako postoje još i Yahoo, Bing, AOL i mnogi drugi. Jednostvno je, koga pronađemo na Internetu smatramo ozbiljnim. Za ostale ne mislimo ništa, jer ih na Googlu nema.

Web sajt je profesionalniji od društvenih mreža

Ovom tezom ne osporavamo važnost Social Media marketinga, ali ozbiljnost koju predstavlja zvaničan sajt vaše firme, ne može da se meri sa stranicom na Facebook-u ili nalogom na Instagramu. Web sajt predstavlja vašu ponudu, vaše usluge, vaš portfolio, a društvene mreže su vaš kontakt sa klijentima. Uostalom, Google je taj koji prilikom pretrage najpre izbacuje web sajtove, pa tek onda društvene mreže.

Unaprdite globalno poslovanje

Odličan način da se povežete sa klijentima koji se nalaze i u drugim zemljama je web sajt. Mogućnost da kreirate sajt na više različitih jezika proširuje bazu klijenata i predstavlja vaše poslovanje široj publici.

Više lokalnih klijenata

Google algoritam prema poslednjem ažuriranju funkcioniše tako da prilikom pretrage prvo prikaže rezultate koji su najbliži vašoj lokaciji. Tako ukoliko isti pojam pretražujete iz Novog Sada i iz Kruševca, nećete dobiti sasvim iste rezultate. Google će pokazati ono što je bitno za vaš lokalitet.

Dakle, da biste uopšte bili u prilici da koristite ove prednosti Interneta, najpre vam je potreban sajt. Web sajt sam po sebi daje mnogo mogućnosti da povećate svoj biznis: online prodaja, stručno urađen SEO koji vas bolje pozicinira na pretraživačima, blogovi, newsletter i slično.

Ono što je zasigurno jeste da je prisutnost u digitalnom svetu danas zaista važna. Sama kompleksnost sajta i vreme potrebno za izradu istog zavisi od vašeg obima poslovanja. Naš tim je, shodno tome, kreirao različite sajt pakete čiju specifičnost možete pogledati na LINKU.