Odlučili ste da pokrenete veb-sajt kojim ćete predstaviti vaše poslovanje. I dok razmatrate ponude Website Design kompanija, primećujete da jedni nude HTML sajtove, a drugi sajtove rađene u WordPress platformi. Šta izabrati?

Naša firma u ponudi ima WordPress sajtove, a pošto nas često pitate zašto smatramo da je ova platforma bolje rešenje za vas, odlučili smo da napišemo članak koji će, nadamo se, dati odgovore na većinu vaših pitanja.

ŠTA JE WORDPRESS?

WordPress je zasnovan kao platforma za blogove, a ubrzo je, nakon uloženog truda stručnih programera, prerastao u kompletan CMS sa svim funkcionalnostima. Raspolaže velikim brojem šablona, a ima i mogućnost jednostavne nadogradnje. Korisnici mogu da instaliraju i menjaju teme, što im omogućava da promene izgled sajta bez promene sadržaja istog.

ZAŠTO WORDPRESS?

Jednostavno ažuriranje i dodavanje sadržaja. WordPress je toliko jednostavan da gotovo jednim klikom možete dodati novu stranicu na vaš veb-sajt. Takođe, tekstovi, fotografije i video snimci mogu se dodati za svega par minuta. Ono što je najvažnije, nije vam potrebno prethodno programersko znanje da biste upravljali svojim sajtom.

O čemu je reč? Pa, WordPress ima, takozvani, administratorski interfejs gde možete jednostavno menjati i dodavati sadržaj bez poznavanja kodova.

Pluginovi. Plugin ili dodatak je moćni pomoćni alat koji dodajete vašem sajtu i time mu proširujete postojeće funkcije, na primer Galerija, Kontakt forma i slično.

Kontrola sadržaja. Nakon završenog veb-sajta, šaljemo vam pristupne podatke, što znači da imate potpunu kontrolu nad sadržajem.

Neograničeno dodavanje sadržaja. Velika prednost WordPress-a sastoji se i u tome što možete neograničeno dodavati broj stranica, kao i kompletan sadržaj na sajtu.

Aktivna platforma. WordPress se vrlo često ažurira što znači da je svaka nova verzija sigurnija, stabilnija i jednostavnija.

Cena. Sajtovi izrađeni u HTMLu znače da za svaku narednu promenu morate kontktirati programera, a to rezultira većom cenom održavanja sajta nakon završetka njegove izrade. WordPress sajt možete samostalno ažurirati bez angažovanja trećeg lica, što znači da ne morate imati dodatne troškove.

WordPress je postao najpopularnija platforma za izradu sajtova, a jedan od razloga je i što je responsive za sve vrste prenosivih uređaja.

Ukoliko je izrada sajta u WordPressu vaš izbor, kontaktirajte nas za sva dodatna pitanja u vezi sa pomenutom temom.