Koliko puta ste u poslednjih šest godina promenili mobilni telefon? Aplikacije se stalno nadograđuju i stari telefon uglavnom ne može da podnese nova ažuriranja. Na kraju, tehnološki razoj je u stalnom rastu, što vam, prirodno, stvara potrebu da budete u toku sa aktuelnostima na tržištu. Kada je reč o web sajtovima, situacija nije ništa drugačija.

Razloga da redizajnirate sajt ima više, a mi smo izdvojili nekoliko ključnih.

1. RESPONSIVE WEB DESIGN

Korisnici najčešće dolaze na web sajt preko prenosivih uređaja (mobilnih telefona, tableta) i ukoliko sajt nije dizajniran tako da je dobro vidljiv i na njima, jasno je da će posetilac pre odustati nego što će gubiti vreme tražeći potrebne informacije. Vrlo je važno da navigaciona traka i dugmići budu lako dostupni i vidljivi. Takođe, obratite pažnju kako se i da li menja raspored elemenata u zavisnosti od toga sa kog uređaja posećujete sajt.

2. SPORO UČITAVANJE STRANICA SAJTA

Poznato je da Gugl ima svoje parametre prema kojima rangira web sajtove. Jedan od ključnih je brzina učitavanja sajta. Ukoliko se vaš sajt sporo učitava, imate više problema: korisnici odlaze sa sajta, Gugl vam daje penale i loše pozicionira vaš sajt.

3. ZASTAREO DIZAJN SAJTA

Koliko god zvučalo kao kliše, prvi utisak ostavljamo samo jednom – pravilo važi i za web sajtove. Ukoliko korisnici dođu na sajt koji je pretrpan sadržajem, gde jedva nalaze potrebne informacije, teško da će tu dugo ostati. Web dizajn trendovi se često menjaju i hteli ili ne, bitno je biti u skladu sa njima. Za razliku od nekadašnjih trendova, gde je šareno i pretrpano bilo sasvim okej, danas je lepota jednostavnosti polazna tačka. Ostavite utisak ozbiljne kompanije koja prati dešavanja, funkcionalni i privlačni sajtovi dobijaju pozitivnu pažnju.

Redizajn nije poduhvat koji se jedva realizuje. Naprotiv, uz stručan tim programera i dizajnera, moderan sajt je jednostavno imati. Tipping Point vam nudi mogućnost povoljnog i kvalitetnog redizajna sajta. OVDE možete pročitati više o tome.